7 Mayıs 2014 Çarşamba

PTC Reklamlarına Cepten Tıklamak [Yararlı Bilgiler]


     Bildiğiniz üzere NeoBux'ta dahil hemen hemen tüm PTC siteleri reklamları izlemek için dokunmatik mobil cihazlar kullanmamızı yasaklıyor. Bunu T.O.S. kurallarında da belirtmişler. Yani cepten, tabletten kısacası dokunmatik mobil cihazlardan reklam izlemek yasak aksi halde banlanırsın diye uyarıyorlar.

     Oysaki her gün PC başına oturma imkanımız olamayabiliyor. Tıklama yapamadığımız günlerde maalesef ertesi günün Ref hasılatını alamıyoruz bu son derece can sıkıcı bir durum. :) Ama eğer Android bir cep telefonu ya da tablet sahibiyseniz endişe etmeyin. Tanıtımını yapacağım browser ile Android cihazınız ve 3G internetiniz varsa (Wi-Fi'de olur fakat sıklıkla farklı farklı yerlerin Wi-Fi'sinden girmenizi tavsiye etmiyorum çünkü devamlı farklı IP adresi ile bağlanmış olursunuz en iyisi kendi 3G bağlantınız) gittiğiniz her yerde ya da hareket halindeyken Laptop ya da masaüstü bilgisayara mahkum olmadan  PTC reklamlarınızı izleyebileceksiniz. Detaylar makalemizin devamında...

     Boat Browser isimli browseri Android cihazımıza kuralım. (Bu arada bilmeyenler için browser yani tarayıcı internette gezinmemize yarayan İnternet Explorer, Firefox, Chrome gibi programlara verilen isim.) Programın ücretsiz versiyonu Google Play Store'de yer alıyor HD versiyonunu buradan indirebilirsiniz. Zaten PRO versiyonuna ihtiyacımız yok ücretsiz versiyonu işimizi görüyor.

     Evvela PTC reklamları Boat Browser üzerinden izleyebilmek için ufak bir ayar yapmamız gerekiyor. Tarayıcı modunu "Desktop" olarak ayarlamalıyız. Şimdi bu nasıl yapılır onu anlatacağım. (Not : Yapmanız gereken işlemleri resimlerde kırmızı çerçeve ile vurguladım)


     Önce menüden "Ayarlar" ekranına giriş yapıyoruz.



     "Sayfa İçeriği Ayarları" menüsü içinde "Arayüzü Ayarla" seçeneği var onu "Desktop" olacak şekilde ayarlıyoruz. Bu kadar basit. Artık gezindiğimiz internet siteleri bizi Android cihazdan değilde Windows yüklü bir PC'den bağlanıyoruz zannedecek. İnanmazsanız üstteki ayarı yaptıktan sonra Android cihazınızdaki Boat Browser'dan şu sayfaya girin ve bakın. :)


     Ayrıca bu ayarı sık sık değiştirmem icap ediyor ayar ekranından yapması zor oluyor derseniz "UA" simgeli Arayüz ayarını sağdan açılır Araç Çubuğuna sabitleyebilirsiniz böylece tek dokunuşla PC > Android arasında geçiş yapabilirsiniz. Bana sorarsanz devamlı Desktop modunda kalmasında fayda var çünkü unuturda Mobil modda iken PTC sitelere girip reklam izlemeye kalkarsanız başınız ağrıyabilir.


     Ayrıca konunun içindeyken Boat Browser'ın diğer pratik yanlarını da anlatayım. Üstteki resimde gördüğünüz gibi ben kullandığım PTC sitelerini tek dokunuş ile açabilmek için "Hızlı Erişim" menüsüne ekledim. Sizde Boat Browser'i PTC için kullanacaksanız bu şekilde yapmanızda fayda var.


     Bu kez şifre yazmak ile uğraşmamanız için pratik bir yöntem söyleyeyim. Boat Browser'in bir eklentisi olan "Boat Password Manager Add-On" eklentisini buradan kurup kullanabilirsiniz. Bu eklenti ile tek dokunuşla Kullanıcı adı ve Şifrenizi PTC sitesine girmiş oluyorsunuz. Kullanımı gayet basit ve sade o yüzden detaya  inmiyorum. Fakat bu eklenti şifrelerinizi güvenli depolamıyor yani telefonunuzu eline alan birisi eğer bu programı kullanmayı biliyorsa şifrelerinizi görebilir. Benim telefona benden başka kimse dokunmadığı için ben kullanmakta bir sakınca görmedim.

     Evet bu makalemizinde sonuna geldik. PTC sitelerimizdeki reklamları mobilden izleyebilmek için anlattığım bu program sadece Android platformu için yapılmış durumda. ios kullananlar için benzer browserler Apple Store'de illaki vardır fakat iphone veya ipad cihaz sahibi olmadığım için program ismi veremiyorum.

     Son olarak unutmadan bazı PTC siteleri Flash Player gerektirebiliyor. Yeni Android sürümlerinde Flash Player kaldırıldı o yüzden Flash Player yüklü değilse önce onu kurmanızda fayda var. Flash Player maalesef Google Play Store'de yok o yüzden Arama motoruna "Flash Player APK" yazıp indirin ve APK dosyasından kurulumunu yapın.

Makalede anlatılanlar hakkında takıldığınız noktalar olursa aşağıdaki yorum bölümünden sorunuzu sorabilirsiniz. İşinize yarayan makaleleri facebook, twitter, google plus gibi sosyal hesaplarınızdan paylaşarak bloğumuza destek olursanız memnun olurum.

NOT: Bu yöntem için Probux sitesinde istisnai bir durum var. Android Tabletten bu yöntem ile Probux reklamlarına tıklanabiliyor fakat Android cep telefonu kullanarak aynı yöntem ile tıklanamıyor. Sanırım Probux sitesi ekran boyutunu algılayarak cep telefonu kullanıldığını algılıyor. O yüzden bu yöntem Probux'da sadece Tablet PC ile geçerli.

Pratik yöntemleri paylaşmaya devam edeceğim. Harçlık Yap bloğumuzu takip etmeye devam edin. ;-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!