10 Mayıs 2014 Cumartesi

İnternetten Kazandığımız Parayı Nasıl Çekeriz ? Enpara [Yararlı Bilgiler]


     Bir çok takipçimizin kafasından şu düşünce eminim geçmiştir. "İnternetten az çok para kazanıyoruz, PayPal, Payza gibi servislere paramızı aktarıyoruz fakat keşke kazandıklarımızı ATM'den çekebilsek, nakit parayı elimize alıp harcayabilsek ne güzel olur". Bu zaten mümkün fakat bir çok takipçimiz bunu nasıl yapacağını bilmiyor. Bir banka hesabınız varsa PayPal'dan parayı banka hesabınıza 3-5 iş günü içinde aktarabiliyorsunuz. Fakat bankaların kronik bazı huyları vardırki sudan bahanelerle bakiyenizdeki parayı tırtıklarlar. Hesap işletim ücreti, şu ücreti bu ücreti derken internetten bin bir zorlukla kuruş kuruş kazandığımız paranın eriyip gittiğini görmek istemeyiz haliyle.

     İşte tam bu noktada imdadımıza Finansbank'ın Enpara hizmeti yetişiyor. Zaten TV kanallarında muhtemelen reklamlarına rastlamışsınızdır belki de önemsemeyip ne olduğunu araştırmadınız bile. :)

     Özetleyecek olursak önce PayPal bakiyemizi Enpara hesabımıza aktarıyoruz sonra Encard adını verdikleri banka kartı ile herhangi bir Finansbank ATM'sinden paramızı hiç bir komisyon ödemeden kuruşu kuruşuna çekebiliyoruz. Üstelik diğer banka hesapları gibi eften püften sebeplerle bakiyemizdeki paraya dokunmuyorlar. İsterseniz yıllarca paranız hesapta dursun kuruş eksilmiyor. Banka komisyonlarından çok çekmiş biri olarak "Daha önce neredeydin Enpara" dedirtiyor insana. :)

     Evet başta bahsettiğimiz gibi PayPal'daki bakiyenizi Enpara hesabına aktarabilir onuda Finansbank ATM'lerinden çekebilirsiniz. Birde bunun tam tersini yapabilirsiniz. Yani Enpara hesabınızda para varsa bu parayı internetteki online alışveriş sitelerinden alışveriş yaptığınız esnada PayPal vasıtasıyla harcayabilirsiniz. Yani PayPal bakiyenizde para yoksa PayPal ödemeyi Enpara bakiyenizden yapıyor. (Enpara hesabı PayPal ile tam uyumluluk gösteriyor) Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


     Reklam yapıyor diyebilirsiniz aslında gönüllü reklamını yapıyorum evet çünkü bloğumuzun konsepti gereği takipçilerimizin böyle bir banka hesabına ihtiyacı var ve bu ihtiyacı en iyi giderebilecek banka hizmetide şu anda bu. O yüzden hiç bir menfaatim olmadan tanıtımını yapmaya karar verdim.

     Peki başka neler ücretsiz bu Enpara'da. Avantajları neler. ?


  • Aylık ya da yıllık kart aidatı yok. Paranız durduk yere asla eksilmiyor.
  • EFT / Havale ücreti yok.
  • Hesaptaki paranızdan Fatura ödeyebiliyorsunuz Otomatik ödeme talimatı verebiliyorsunuz. Bu da ücretsiz.
  • Hesaptaki paranızdan herhangi bir bankaya ait kredi kartının borcunu ücretsiz ödeyebiliyorsunuz.
  • İnternetten ya da Encard ile çarşıda markette alışveriş yapabiliyorsunuz. Banka kartı olduğu için taksit yapmıyor.
  • Müşteri hizmetleri çok iyi. Telesekreter ile muhattap olmuyorsunuz. Aradığınızda fazla beklemeden sizi canlı müşteri temsilcisi karşılıyor.
  • Çok şık ve sade internet siteleri var. Ayrıca yine sade ve kullanışlı Android ve ios uygulaması var.
  • Tek tıklama ile kendiniz altın hesabı, Dolar veya Euro hesabı oluşturabiliyorsunuz. Bu hesaplarınızında ayrı IBAN numaraları oluyor. Bakiyenizdeki  parayı tek tıklama ile anında altın veya dövize çevirebiliyorsunuz. Misal düşük fiyattan altın satın alıp yükseldiğinde satarak ciddi miktarda kar edebilirsiniz ben öyle yapıyorum şahsen. Bu hizmette ücretsiz!
  • Faiz isteyenlere zengin faiz oranlarıda sunuyorlar. Ayrıca mevduatını değerlendirmek isteyenler için Yatırım Hapı dedikleri bir uygulamalarıda var. Detaylı bilgi burada.
  • Zaman zaman güzel kampanyalar düzenliyorlar.Örneğin bir ara internetten yapılan alışverişin 20%sini geri ödeme kampanyası yaptılar. Yemeksepeti.Com'dan yapılan alışverişlerde 20% indirim yaptılar. Sonra özel kurye evime kadar gelip çikolata paketi getirdi ve Enpara'dan memnuniyetimi sordu. Bunlar hatırladığım güzellikleri. Zaten sık sık benzer kampanyalar yapıyorlar.

Enpara'ya nasıl başvurulur ?


     Başvurabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız ve 18 yaşını doldurmuş olmanız yeterli. (Türkiye sınırları içinde ikamet eden yabancı ülke vatandaşları da yabancı kimlik numalarını kullanarak başvurabiliyorlarmış sanırım)

     Başvurunuzu buradan gerçekleştirin. Onlar sizi telefon ile arayıp başvurunuzu onaylıyorlar. Daha sonra ise evinize kadar görevli gönderip sizi Enpara müşterisi yapıyorlar Encard'ınızı teslim ediyorlar. Sözleşme öyle diğer bankaların 100 sayfalık karınca duası gibi sözleşmelerinden değil gayet kısa, sade ve anlaşılır bir sözleşme. Tuzak maddeler yok. Hatta sözleşmede Enpara var oldukça Havale, EFT, Hesap İşletim Ücreti gibi ücretler almayacaklarını taahhüt ediyorlar. Bu gerçekten önemli çünkü 1-2 yıl sonra diğer banka hesaplarına benzemelerini istemeyiz. Kartınızı teslim ederken size çok şık strickss marka çizim kalemi ve güzel bir not defteri de hediye ediyorlar. Hem beş kuruş para vermeden ve evden çıkmadan banka hesabı sahibi oluyorsunuz hem de üstüne hediye veriyorlar. Çok iyi hizmet :)

     Çok sade mobil uygulamaları olduğunu söylemiştim. Android uygulamasına buradan ios uygulamasına ise buradan ulaşabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!