28 Kasım 2012 Çarşamba

Scam Listesi - (Scam List) Nedir ?


     Scam listesi ödeme yapmayan PTC sitelerinden oluşan listeye verilen isimdir.
     Bu listedeki siteler kurulduğu andan itibaren ödeme yapmayan, kandıran, boşa zaman çalan sitelerden oluşur. Günlerce uğraştan sonra iş emeğinizin karşılığını almaya geldiğinde ödeme yapmayan bir site ile karşı karşıya kalmanın ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin edersiniz. İşte bu yüzden "Ben yandım başkası da yanmasın" anlayışıyla oluşturulan bu listeler ile ödeme yapmayan siteler ifşa edilmiş oluyor, böylece üye olacak kişiler uyarılmış oluyor.

     Sizde bir PTC sitesine üye olmadan önce Scam listesinde yer alıp almadığını kontrol ediniz, böylece vaktinizi ve emeğinizi boşa harcamamış olursunuz. Google gibi arama motorlarına sitenin adını ve scam yazarak doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Örneğin "afrobux.com scam"

     En başından ödeme yapmayan siteler bir tarafa, geçmişte düzenli şekilde ödemeleri gerçekleştiren fakat sonradan ödemeleri aksatan sitelerde scam listesine girebilir. Bu siteler muhtemelen reklam verenlerden artık yeterli talebi göremediği için batma aşamasına gelmiş sitelerdir. Zaten bir süre sonra da sitenin kapısına kilidi vururlar.

     Harçlık Yap sitesi olarak biz sizi elimizden geldiğince scam siteler konusunda bilgilendireceğiz. Bunun için bloğumuzda bir scam listesi oluşturduk. Liste bizzat bizim yaşadığımız deneyimlerden oluşmaktadır. İnternet ortamında yayınlanan ve içinde binlerce sitenin bulunduğu scam listeleri mevcuttur fakat biz kendi deneyimlerimizi paylaştığımız için listemize oralardan alıntı yapmadık. Scam listemize sizde katkıda bulunabilirsiniz. Ödeme alamadığınız siteleri bize bildirirseniz listemize ekleyebiliriz.


     PTC siteleri mantar gibi çoğalan sitelerdir. Her gün birkaç site açılır birkaç tanesi kapanır. Ödeme yapmayan siteler başka bir isim altında kendilerini yeni bir site gibi göstererek tekrar ortaya çıkarlar. Yeni açılmış ve henüz scam listesine düşmemiş sitelerin ödeme yapıp yapmayacağını anlamanın birkaç yolu var. Bu kriterlere dikkat ederseniz çoğu zaman doğru sonuca ulaşırsınız. Hep birlikte maddeler halinde bu kriterlere göz atalım.


  • Tek tıklama ile yüksek kazanç sağladığını iddia eden siteler. Örneğin tık başına 0.05 $, 0.1 $ hatta ve hatta tık başına 2$ - 6 $ - 10$ kazandırdığını yazan siteler bile vardır. Düşünün bakalım kim kime tek mouse tıklaması ile 10$ kazandırır. Akla mantığa sığmıyor gerçekten.
  • Minumum ödeme oranı yüksek siteler. Örneğin siz reklamlara günlük düzenli tıklasanız bile ayda 2$ para birikir fakat site size minumum 15$ dolar olduğunda para talep edebileceğinizi söylüyorsa, üye olmadan önce bir kez daha düşünün. Çünkü siz yeterli bakiyeye ulaşamadan o sitenin kendini kapatıp yeni bir isim altında farklı bir siteymiş gibi ortaya çıkma ihtimali yüksek. (clixsense.com gibi istisnalar vardır.)
  • Siteler yaptıkları ödemeleri sergilerler. Ödeme yaptıkları kişiden ekran görüntüsünü siteye yüklemesini isterler ve bu görüntüleri "Payment Proof" (Ödeme Kanıtları) adı altında yayınlarlar. Böylece aylık istatistikler halinde kime ne kadar ödeme yaptıklarını belirtmiş olurlar. Fakat bazı sahtekar scam siteler ödeme kanıtlarını şişirirler, siz düzenli ödeme yapıyorlar zannederken yanılmış olursunuz. Bunu anlamanın yolu kolaydır. Diyelim sitenin minumum ödeme miktarı 2$ fakat ödeme kanıtları arasında bol miktarda 0.2 $, 0.5 $ vs.. gibi 1$ dan küçük cent tutarında bir sürü ödeme görüyorsanız ödeme kanıtlarını şişirmiş balon bir site ile karşı karşıyasınız demektir.
  • PTC ve internetten kazanç sağlama yöntemleri üzerine kurulmuş bir çok forum sitesi mevcut, buralarda bilgi paylaşımı üst düzeydedir. Üyeler yeni siteler hakkındaki tecrübeleri, ödeme alıp alamadıklarını belirtirler. Yeni bir PTC sitesine kayıt olup tıklamaya başlamadan önce bu forumlara göz atmanızda fayda var. Tabii forumda sizde deneyimlerinizi paylaşınki diğer üyelerde sizin deneyimlerinizden yararlansınlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!