Bizi ikinci belirttiğim özelliği ilgilendiriyor. İnternetten elde ettiğimiz kazançlar Paypal hesabımıza birikecek. Biriken parayı da banka hesabımıza talep ederseniz 3-5 gün içinde paranız Paypal hesabınızdan banka hesabınıza aktarılır. Bir nevi global banka hesabı gibi düşünün Paypal'ı.
Neden Paypal derseniz PayPal hem Türkiye'deki TL kuru üzerinden açılmış banka hesapları ile uyumlu, talep ettiğiniz para sorunsuz hesabınıza geçiyor, hem de uzun süredir Türkçe olarak hizmet ve destek vermekte bu işte öncü bir sistem. PayPal dışında Payza, Liberty Reserve, AlertPay, OKPay vs.. gibi birçok benzer sistem de mevcut fakat Türkiye ve Türk Lirası ile uyumlu olduğu için PayPal'ı kullanacağız. Tabiki kullanabilmemiz için kazanç elde ettiğimiz yerlerin PayPal ile ödeme yaptığına emin olmanız gerekir. Birçok site PayPal ile ödeme yapmıyor Payza ile ödeme yapmakta. Kazanç elde ettiğiniz sitelerin "Request Payment" bölümünden hangi yolla ödeme yaptıklarını öğrenebilirsiniz.
PayPal hesabı açmak ücretsizdir. İhtiyacınız olan şey kendinize ait bir E-Mail adresi ve yine size ait bir Banka hesabı. Ayrıca PayPal kullanarak alışveriş yapmak ve onaylı bir PayPal hesabına sahip olmak için birde kredi kartı tanımlamanız gerekecek. Tanımlayacağınız kredi kartı size ait olmalı veya soyisim sizinkiyle aynı olsa da yeter.
PAYPAL HESABI OLUŞTURMA
Öncelikle paypal.com.tr adresine girince "Hesap Açın" butonuna tıklıyoruz.
İki seçenek geldi, biz sol taraftaki "Bireysel Hesap" kısmını seçeceğiz.
Çıkan üyelik forumunu eksiksiz şekilde doldurun. Şifre olarak harf + rakamdan oluşan karışık ve uzun bir şifre belirleyin mutlaka, (Doğru bilgiler yazmaya gayret gösterin, sıradan bir site değil bir nevi banka hesabına sahip olacaksınız sonuçta.) Bilgileri girdikten sonra E-Mail ve GSM numarası doğrulama kodu istenebilir. O yüzden E-Mail adresinize gönderilen maildeki linke veya cep telefonunuza gönderilen SMS ile bilgilerin size ait olduğunu doğrulayınız.
Kayıt işlemi tamamsa ve giriş yaptıysanız üstteki resimdeki gibi bir panel ile karşılaşırsınız. Birikmiş paranız "PayPal Bakiyesi" olarak görünür. Para talep edebileceğiniz "Para Çekin" menüsünüde görüyorsunuz resimde. Fakat üye olunca herşey bitmiş değil. Resimde gördüğünüz "Kullanıcı Profili" menüsü altında "E-Posta Ekleme", "Banka Hesabı Ekleme", "Kredi Kartı Ekleme" menüleri mevcut. E-Posta ekleme menüsünden dilerseniz birden fazla mail adresi tanımlayabilir ve paranızı bu mail adreslerini kullanarak talep edebilirsiniz. Ve üsttede bahsettiğim üzere mutlaka bir banka hesabı tanımlamalısınız.
Aşağıdaki bu bölüm silikonvadisi sitesinden alıntıdır...
Kredi Kartı EklemeKart ekleme işlemini yukarıdaki videoda gösterildiği gibi yapabilir veya şu adımları izleyerek de gerçekleştirebilirsiniz;Kullanıcı Profili -> Param -> Kredi KartlarıBu arada PayPal, bu işlem karşılığında kredi kartınızdan 3 TL para çekecek. Fakat kartınızı onayladığınız anda bu ücret PayPal hesabınıza tekrar yatırılıyor. Kartınızı teyit etmek için, bankanızın internet şubesinden ekstrenize veya onaylanmamış işlemlerinize bakarsanız PayPal tarafından gönderilmiş 4 haneli bir kod göreceksiniz. İnternet Şubesi kullanmıyorsanız telefonla bankanızı arayıp müşteri temsilcisinden de öğrenebilirsiniz.
Hesap sayfamıza döndükten sonra, kullanıcı profili linkine tıklayarak buradaki param bölümüne geliyoruz. Kredi kartları sekmesindeki güncelle linkine tıklayarak açılan sayfada gösterilen yere bu 4 haneli kodu yazarak kartımız teyit etmiş oluyoruz. Böylece hesabımızdaki bütün limitler kalkmış oluyor. Artık istediğimiz miktarda para alıp gönderebiliriz. Kayıt işlemi için çekilen 3 TL kartımızı onaylattıktan hemen sonra PayPal hesabımıza yatırılmış oluyor.
Banka Hesabı Ekleme
PayPal hesabımızdaki parayı bankamıza istediğimiz zaman transfer edebiliriz. Bu işlem tamamen ücretsizdir. Bunu yapmak için öncelikle, menüden para çekin linkine tıklayıp, açılan sayfada banka hesabına para çekimi bölümüne tıklıyoruz. Açılan sayfada banka adımızı ve IBAN numaramızı yazarak devam tuşuna basıyoruz. Gelen sayfada tekrar hesap bilgilerimizi kontrol ediyoruz ve gönder butonuna tıklayarak hesabımızı kolayca ekliyoruz.
Uyarı: Unutmamamız gereken bir nokta da eposta adresimize gelen doğrulama kodunu sisteme girmek. Bu noktada onay kodunu kopyalayarak PayPal hesabımızdaki gerekli yere yapıştırıyoruz. Arkasından güvenlik sorularımızı da tamamlayarak hesabımızı aktifleştiriyoruz.
Kullanıcı bilgilerinizi tekrar kontrol etmek isterseniz. Kullanıcı profili bölümündeki menülerden bunu yapabilirsiniz.
Önemli Bilgi : Üstte anlatılan şekilde PayPal hesabınıza Kredi Kartı veya Banka Kartı tanımlamanız zorunlu değildir, İnternetten kazandığımız paralar bakiyemize yansıdığında bakiyemizdeki bu paraları anlaşmalı birçok sitede direkt harcayabilirsiniz. Örneğin Gittigidiyor.com, Kitapkurdu.com, Çiçeksepeti.com gibi birçok site PayPal kabul ediyor. Daha yüzlerce böyle site var.
Paypal Bakiye'nizdeki parayı banka hesabınıza talep edebilmeniz için en az 15 dolar birikmesi gerekir. Daha az miktarda parayı talep edemiyoruz. Banka hesabına para gönderirken herhangi bir kesinti uygulamıyor fakat kredi kartına yatırmak istiyorsanız 7-8 TL gibi bir kesinti yapıyor.
Ve yazımızın sonuna geldik. Yüzeysel bir anlatım yapmak istedim çünkü PayPal sitesi tamamen Türkçe ve kolay anlaşılır şekilde dizayn edilmiş ayrıca Silikon Vadisi sitesinin hazırlamış olduğu videolu anlatımı da aşağıdan izleyebilirsiniz.. Ayrıca takıldığınız bir konu olursa sitemiz üzerinden veya Facebook FAN sayfamızdan bize iletebilir yardım isteyebilirsiniz.
Enpar hesabımıza para çekerken Banka adı kısmına ne yazıyoruz Enpara.com mu yazacağız ?Benim tanımlı krdei kartım var fakat karta attığın zaman ücret istiyor o yüzden enpara hesabıma göndemek istiyorum ama korkuyorum ya bi yanlışlık yaparsam diye yanlış olursa on tl kesiyormuş ben zaten 25 tl çekecem yarısı gider :(
YanıtlaSilBende para çekerken Enpara'yı kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım şimdiye dek.
SilEnpara diye geçmiyor sanırım. Finansbank'ı seçmeniz yeterli.
Banka : Finansbank A.Ş.
Şehir : İstanbul
Şube Adı : Finansbank Enpara.com Şubesi
Şube Kodu : 3663
Hesap No : IBAN Numaranızın son 8 hanesi
Anladım finansbank yazacağız teşekkürler...
YanıtlaSilen para bende kullanıyorum gayet güzel :)
YanıtlaSilMRBLAR ALKIMA TAKILAN bi soru bnm paypal hesabım var banka bilgisi olrak bna ait olan bi banka ıban no tanımlı kredi kartım yok olmadgı içinde paypala tanımlayamdım SORUM ŞU reklam siterlden kazandgmz paraları paypala aktarabilmek için illa kredi kartımızn tanımlı olmasımı gerekiyor yoksa ben bu banka karylada paramı aktarabilrmiyim ??? rica ediyorum cvblarsanz çok sevinecem
YanıtlaSilMerhaba.
SilBazı PTC siteleri parayı PayPal'a aktarmak için Onaylı Paypal şartı koşuyor. Yani bir banka kartının tanımlı olmasını istiyor. Ama bazı PTC siteleri gerektirmiyor, parayı aktarıyor.
Para Paypal'ınızdayken Yurtiçi sitelerden alışveriş yapabilirsiniz mesela Gittigidiyor.com gibi.
Ama parayı nakit olarak elime almak istiyorum derseniz bir banka hesabı açtırmanız şart. Ben Enpara hesabı öneriyorum masrafsız olduğu için.
Resimlerden bazıları çalışmıyor...
YanıtlaSilSilinen fotoğraflar bloğumuzun serverinde değildi. Yenilemeye çalışacağım. İlginize teşekkürler.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilSitenizi inceleyerek paypal hesabını aldım. Ama tam bilemediğimden para vb. düşünüce ticari yaptım. Lakin önerdiğiniz sitelerde ödeme kısmını okuyunca Ticari paypal hesaplarına ödenmez diyenler var.
Paypal yeniden bireysel yapabilir miyim? Bir yöntemi var mıdır? Ya da yeni bir hesap alırsam aynı kişisel bilgilerim olacağı için bir sorun olur mu?
Farklı bir mail adresi ile yeni hesap açmanız sorun olmaz sanırım. Ama bence PayPal ile iletişim kurup yanlışlıkla ticari hesap açtığınızı ve bireysel hesaba dönüştürmek istediğinizi yazın.
YanıtlaSilHocam, Payza'dan banka hesabına para çekebiliyor muyuz?(PayPal'da olduğu gibi)
YanıtlaSilBanka hesabına çekilemiyor kredi kartına çekilebiliyor. Bu işlem için 8$ kesinti alınıyor. Eğer ufak meblağlar çekecekseniz uygun değil. biriktirip toptan çekilebilir.
Sil