12 Şubat 2013 Salı

ProBux [Sağlam Bir PTC Sitesi Daha]


UYARI !!!
ProBux sitesi SCAM listesine düşmüştür ve artık ödeme yapmıyor. Bu makalede yazanlar artık geçersizdir.

     Gerek arayüzü gerekse kullanılabilirliği ile NeoBux'a oldukça benzeyen ProBux sitesi ilk açıldığı zamanlar NeoBux'un taklidi gibi durduğu için ömrünün kısa olacağını düşündürsede kısa sürede güvenilirliği ve kullanışlı yapısı ile PTC dünyasında sağlam bir yer etti.

     ProBux sitesine üye olmak için tıklayın.


     Üye olma aşamasını adım adım anlatmayacağım. Sitenin üst menüsünddeki Register butonundan üyelik formuna ulaşabilirsiniz. NeoBux için hazırladığımız makaleleri okuduysanız zaten zorlanmadan üye olabilirsiniz.


     Üye oldunuz ve Login butonuyla siteye giriş yaptıysanız artık kazanmaya hazırız demektir. Gelin üst menüyü inceleyelim.

My Account : Burada üyelik hesabınızla ilgili tüm ayar ekranlarına ve istatistik ekranlarını bulabilirsiniz.

View Ads : Tıklamamız gereken mevcut reklamlara buradan ulaşacaksınız.

ProGrid : ProGrid birçok PTC sitenin kullandığı bir ek kazanç yöntemi. Tıpkı ekiden oynadığımız Amiral Battı oyunu gibi küçük karelere ayrılmış olan resimdeki karelere tıklayıp para ödülünü bulmaya çalışıyorsunuz, ama heveslenmeyin çoğu zaman hiçbirşey çıkmıyor :) Büyük ödül 2$ ve günde 20 kutu tıklama hakkınız var.

Tasks : Bu menü ise NeoBux'da tanıttığımız Mini Jobs adlı kazanç yönteminin aynısı zaten buradaki görevleri aynı firma (CrowdFlower) veriyor. Bu görevleri yaparak anında kazanç sağlıyorsunuz, biraz ingilizceniz varsa yarım saat içinde 1-2 $ bile kazanabilirsiniz.

Forum : Diğer üyelerle bilgi paylaşımında bulunabileceğiniz forum alanı. Türkçe kategoriside mevcut.

Upgrade : Golden veya Ultimate üyelik satın alabileceğiniz ve bu üyeliklerin avantajlarını inceleyebileceğiniz ekran.


My Account ekranını incelersek sol menüde ;


  • Summary : Hesabımızın ve tıklamalarımızın bir özetini görüyoruz.
  • Get Referals : Buradaki Banner (reklamları) kullanarak kendinize alt üyeler toplayabilirsiniz. Böylece alt üyelerinizin tıklamalarından da kazanırsınız.
  • Settings : E-mail, şifre gibi hesabınızla ilgili değişiklikleri bu menüden yapabilirsiniz.
  • Advertiser Panel : Bu üç menü sadece siteye reklam verenleri ilgilendiriyor. Sizinde tanıtmak istediğiniz siteniz varsa ProBux'a ücreti karşılığında reklam verebilirsiniz.
  • Referals : menüsünde bulunan Direct, (Direkt Ref) Rented (Kiralık Ref) ve Statistics bölümleri ile ref'lerinizi yönetebilir, günlük tıklama istatistiklerini kontrol edebilirsiniz.
History : Bu bölüm siteye üye olduğunuzdan bu yana yaptığınız aktivitelerin kaydını tutar.

Sağ Menüde ise ;

  • Upgrade : Golden veya Ultimate üyelik satın alabileceğiniz ve bu üyeliklerin avantajlarını inceleyebileceğiniz ekran.
  • Referrals : Ref kiralamayı buradan yapıyoruz, standart üyelerde yeni bir ref kiralamak için aradan 7 gün geçmesi gerekiyor. 3, 10, 20, 50, 100 gibi paketler halinde ref kiralayabilirsiniz. Ref kiralayabilmek için önce "Add Funds" menüsüne ref masrafı kadar para aktarmanız gerekiyor. Main Balance'nizde birikmiş paranız varsa oradan aktarabilirsiniz. Değilse Paypal ve benzeri yöntemlerle de aktarıp ref kiralayabilirsiniz.
  • Advertise : Siteye reklam verdiyseniz tıklanma istatistiklerini buradan izliyorsunuz.
  • Cashout : Biriken paralarınızı buradan çekebilirsiniz, Minumum çekme tutarı 5$ ödeme alma yöntemleri ise Paypal, Payza ve Liberty Reserve'dir.


     Üstteki resimde Statistics (İstatistik) sayfasını görüyorsunuz, buradan kendi tıklamalarınızı ve reflerinizin tıklamalarını günlük çizelge halinde görebilirsiniz.


     Rented menüsü ise kiraladığımız refleri yönetebileceğimiz ekrandır. Buradan reflerin performansını izleyebilir, memnun olmadığınız refleri (reycle) edebilir yani değiştirebilirsiniz. Gerekirse sürelerini uzatabilirsiniz. Reflerin süresini uzatırken 240 gün uzatmak daha avantajlıdır çünkü 30 gün uzatmaya göre 30% indirimlidir. Yinede refleri 240 gün uzatmak ciddi bir yatırım gerektirebilir. Autopay özelliğini açarsanız refiniz o gün tıklama yaptıysa kira süresine 1 gün daha eklenir. Yani kirası otomatik olarak 1 gün daha uzamış olur. Autopay özelliğini açmak bir refin kirasını 30 gün uzatmaktan daha avantajlıdır.

     Standart üyeler en fazla 200 ref kiralayabilir, bu rakam Golden üyelerde 2000 Ultimate üyelerde ise 4000'dir.


     Üst menüden ProGrid sayfasına girdiğinizde extra kazanç sağlayabileceğiniz Grid uygulaması açılıyor, ama buradan ikramiye kazanmak hiç de kolay değil, şanslıysanız 0.10 $ 'dan 2 $ 'a kadar ikramiye kazanabilirsiniz.

     ProGrid uygulamasını eskiden bir çoğumuzun oynadığı Amiral Battı oyununa benzetebiliriz. Ekranda karelere bölünmüş bir resim var ve o karelerin altında para gizli. Siz günlük 20 tahmin hakkınızı kullanarak o ikramiyeleri bulmaya çalışıyorsunuz, kareye tıkladıktan sonra 10 saniye geri sayımın bitmesini bekliyorsunuz ve "Your click has been validate" yazısı çıkınca ikramiye kazanıp kazanmadığınız belli oluyor. Dediğim gibi çok heveslenmeyin buradan ikramiye kazanmak çok zor. Hatta bence bu uygulama sayaç mantığı ile çalışıyor. Misal tıklama yapan 1000. kişiye ikramiye çıkıyor, 2000. kişiye tekrar çıkıyor vs.. bence bu mantıkla işliyor. Boşa kürek çeksemde şansımı denemek istiyorum diyenler buyursun tıklasın. :)


     Üstteki resimde gördüğünüz gibi Upgrade yaptığınızda yani üyeliğinizi yükselttiğinizde kazancınızın ne ölçüde artacağını görebilirsiniz. Golden üyelik yıllık 70$ Ultimate üyelik ise yıllık 780$ fiyatındadır. Eğer performansı iyi en az 15-20 adet direkt refiniz yoksa üyelik yükseltmenizi pek tavsiye etmem, çünkü kiralık reflere güven olmaz sizi zarar ettirebilir.

     Son sözlerimize gelirsek sitenin performansı şu sıralar gayet iyi, ben hiç yatırım yapmadan 200 ref kiralamayı başardım. Hatta 15-20$ para bile çektim. Ama Task isimli görevlerden de epey kazanç sağladım. Task'ları yapmanız size sitede daha hızlı toparlanma imkanı verecektir. Tekrar hatırlatayım ProBux tıpkı NeoBux gibi otomatik ödeme sistemine sahip Yani para talep ettiğinizde anında hesabınıza geçiyor. Siteden aldığım ödemelerin kanıtlarını bloğumuzun "ÖDEME KANITLARI" ekranında görebilirsiniz. Hepinize bol kazançlar dilerim.

10 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretçi arkadaşımız kendi bloğunun linkini izinsiz paylaştığı için yorumu tarafımdan silinmiştir.

    YanıtlaSil
  3. Probux hakkinda scamadviser.com riskli diyor. Guvenilirlik oranini %10 olarak vermis?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sitede baştan bu yana düşük oran gösteriyor aldanmayın. NeoBux, Clixsense bile aynı şekilde.

      O site bazı kıstaslar karşılığında o oranları ayarlıyor. Mesela Whois bilgileri gizliyse site ne kadar güvenilir ve ödeme yapıyor olursa olsun riskli grubuna alıyor.

      Sil
  4. Hocam simdi ben buraya 20 dolar yatırıp 100 ref alsam 1 ayda 100 ref ortalama ne kadar getırısı var 1.ayın sonunda karım ne olur tahmını ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durmuş bey maalesef bloğumda her hangi bir yatırım tavsiyesi yapmıyorum çünkü RR performansları kişiden kişiye hatta günden güne değişiklik gösterebiliyor. Ben ProBux'dan memnunum yaklaşık 1,5 yıl oldu ve 260$ çekim yaptım sıfır yatırımla. + 200 RR ile.

      Herhangi bir faiz sistemi gibi değil karda edebilirsiniz zararda yatırım yaparken bunu göz önünde bulundurun lütfen. Benim tavsiyem kendi emeğinizle RR sayısını çoğaltmanız.

      Sil
  5. toluna anket sitesinin mini anketleri kazanç sağlıyormu yoksa boşuna zaman kaybetmiyeyim yanıtınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sponsorlu içerik yazanlar puan kazandırıyor onun haricindeki mini anketler kazandırmıyor.

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Referans linki yazmak için yorum yapmak yasak Volkan bey. Sadece soru sorabilir veya bilgi paylaşımı yapabilirsiniz.

      Sil

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!