28 Nisan 2014 Pazartesi

PTC Sitelerine Nasıl Reklam Verilir ? [Yararlı Bilgiler]


     Merhaba arkadaşlar. Bundan sonra kazanç sistemleri ile alakalı çeşitli pratik bilgiler yayınlamaya gayret edeceğim. Bu kategorideki ilk makalemiz PTC sitelerine reklam vermek üzerine. PTC sitelerinde hep tıklayan taraf olduk gelin birazda reklam nasıl verilir onu öğrenelim.


     Neden reklam vereyim ne işime yarayacak diyebilirsiniz. Genelde direkt ref toplamak amacıyla reklam veriliyor. Örneğin ABux sitesinde Golden üyeliğiniz var ve direkt refler size oldukça iyi kazandırıyor. O zaman başka bir PTC sitesine ABux üyeliğinizin referans linki ile reklam vererek üye elde edebilirsiniz. (ABux sadece örnek öyle bir site yok) :-p

     Reklam verebilmek için ya bakiyenizde para bulunmalı ya da PayPal, Payza gibi ödeme yollarıyla bakiyenize para aktarmalısınız.

     Size işin pratik tarafını söyleyeyim. Diyelim bir PTC sitesine aylardır emek veriyorsunuz fakat siz parayı çekmeden önce site bir anda SCAM oldu. :( Çok can sıkıcı bir durum bu. Paranız içeride kaldı emekleriniz boşa gitti. Bunu bir nebze de olsa telafi etme imkanınız var o da içerideki paranızla siteye reklam vererek.

     Resimli anlatımımızı bir süre önce SCAM olan GladBux adlı site üzerinden gerçekleştireceğim. GladBux PTC Evolution scripti kullanan bir site o yüzden bu scripti kullanan diğer PTC sitelerinde de aynı yöntemi izleyebilirsiniz. Zaten genel olarak mantık aynı olduğu için tüm PTC sitelerinde benzer yolla reklam verebilirsiniz. Menülerde ufak tefek farklılıklar olabilir o da terimleri bildiğiniz sürece sıkıntı olmayacaktır.

PTC Sitelerine Nasıl Reklam Verilir ?



     1- Üstte "PURCHASE" menüsünü görüyorsunuz fakat bazı PTC sitelerinde "ADVERTISE" de yazıyor olabilir. Ona tıklıyoruz ve üstteki gibi bir ekran açılıyor. Şimdi buradan kredi satın alacağız. Ne tip bir reklam vermek istiyorsak ona uygun kredi satın alacağız. Fixed Advertisements günlük sabit reklam kredisidir o biraz pahalı kaçar o yüzden biz sınırlı tık sayısına göre olan ikinci seçenektekinden alalım. 1000 Kredi 2.20$ diyor. Oradan miktarı ayarlayabilir ve BUY NOW! diyebilirsiniz. (NOT : Kredi satın almadan önce Main Balance'daki paranızı Purchase Balance'a aktarmalısınız.)


     Üstteki resimde gördüğünüz üzere ben 9.60$ karşılığında 5000 kredi satın aldım. BUY NOW! butonuna tıkladım ve kredi hesabıma işlendi.


     Kredimiz onaylandı. Burada işimiz bitti şimdi Reklam veren  paneline geçelim. Solda görünen "Advertiser Panel"


     Manage ekranına geldik. Normal reklam vereceğimiz için açılır menüden Gladbux Ads seçiliyken (örnek verdiğimiz sitenin adı Gladbux olduğu için bu ismi vermişler kafanız karışmasın) üstteki resimde yuvarlak içine aldığım "Click here to add a new advertisement" yazısına tıklıyoruz ve yeni bir reklam oluşturuyoruz.


     Karşımıza çıkan formu üstteki resimde anlattığım şekilde doldurun. (resmin üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz.) NOT : Target URL kısmına reklamı vereceğiniz sitenin linkini yazmalısınız. Direkt ref kazanmak için reklam verecekseniz yazacağınız link size özel referans linki olmalı. O linki PTC sitenizin BANNERS menüsü altında bulabilirsiniz. Örneğin ben NeoBux için reklam vermek istesem benim NeoBux linkim http://www.neobux.com/?r=mesutkay şeklinde yazmam gerekir herkesin referans linki kendine özeldir.


     Formu doldurduysanız ilk olarak oluşturduğunuz reklamı test etmeniz gerekiyor. "CLICK HERE TO VALIDATE THIS AD" linkine tıklıyoruz kendi reklamımızı izliyoruz.


     Reklamı başarı ile izlediyseniz ekran üstteki şekli alacak. Şimdi reklamımız ne kadar izlensin istiyorsak o kadar kredi yüklenmesi gerekli. (Hatırlarsanız yazının başında kredi satın almıştık). Reklama kredi yüklemek için sağındaki "Allocate" linkine tıklıyoruz.


     My Credits kısmında sahip olduğumuz kredi miktarı görünmekte ona bakarak altındaki "Credits to Allocate" satırına reklama yüklemek istediğiniz kredi miktarını giriyorsunuz ve "ALLOCATE" butonuna basıp işlemi tamamlıyorsunuz. Artık reklamımız yayına girdi ve başka üyeler reklamımızı görüp tıklamaya başladı bile. Kredi tükenesiye kadar reklamımız tıklanmaya devam edecek. Eğer Fix reklam kredisi satın almış olsaydık o süre bazlı olduğu için süresi bitesiye kadar yayında kalmış olacaktı.

     Bu kredi mevzusu kafanızı karıştırmasın. Misal 1000 kredi aldıysak ve reklamımıza tanımladıysak reklamımız 1000 görüntülenmeden sonra otomatik olarak yayından kalkacak. Yani bir nevi kontör sistemi diyebiliriz. :)

     Kafanızı karıştıran bir durum olduğunda bloğumuz üzerinden yardım istemekten çekinmeyin. Özellikle makalelerimizin altındaki yorum kısmından soracağınız sorular diğer takipçilerimizede yol gösterici olacağı için sorularınızı yorum bölümünden sormanızı rica ediyorum.

Bol kazançlı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!