25 Mart 2014 Salı

Beruby ile Alışveriş Yaptıkça Kazanın [CashBack]


Bazı insanlar halen dokunarak satın alma güdüsünden vazgeçmemiş olsa da, günümüzde birçok insan artık internetten alışveriş yapmayı tercih ediyor. Çarşı ve dükkanlarda satılandan daha uygun fiyatlar ve bol çeşit bulabildiğimiz online mağazalar hayatımızda gitgide daha da baskın olmaya başladı.

İndirimli ürünler, kampanyalar, bol çeşidi bir arada bulabilme imkanı dahası çarşı pazar dolaşıp yorulmadan, yol masrafı yapmadan aldığınız ürünlerin kapınıza kadar gelme rahatlığı gibi unsurlar insana eski usül alışveriş yapmayı unutturuyor. Yani online alışveriş tabusunu bir kere yenmiş bir insan için internetten alışveriş vazgeçilmez bir kolaylık halini alıyor.

Bu makalemizde daha önce değinmediğimiz bir kazanç yöntemi olan CashBack denilen farklı bir kazanç yöntemine değineceğiz. CashBack nedir diye kısaca özetleyecek olursak, online alışveriş sitelerinin kendi indirim ve kampanyalarının dışında bir de aracı siteden para kazanıyorsunuz. CashBack sitesinden yönlenerek bir ürün satın aldınız diyelim. Alışverişinizde belirtilen orana göre komisyon elde ediyorsunuz. Bu komisyon site tarafından onaylandığında direkt PayPal hesabınıza aktarıp nakite çevirebiliyorsunuz. Yani Türkçesi para iadesi. :)

Tanıtacağımız CashBack sitesinin ismi Beruby. Şirket İspanya merkezli. Aralarında Türkiye'ninde olduğu toplam 14 ülkede 2007'den bu yana faaliyet gösteriyor. Bilinen en popüler CashBack şirketi. Siteleri tamamen Türkçe ve Türkiye'de faaliyet gösteren 300'ü aşkın online mağaza ile anlaşmaları var.



Beruby'de "Alışverişten Kazan" (üstte bahsettiğimiz temel kazanç yöntemi), "İndirim Kuponları" (çeşitli promosyon kodları) ve "Hemen Kazan" (üye ol kazan tarzı) kazanç seçenekleri mevcut. Bizi asıl ilgilendiren Alışverişten Kazan yani para iadesi olayı.



     Beruby'nin bir çok firma ile anlaşması var fakat ben en çok alışveriş yaptığım yer olan GittiGidiyor üzerinden örnek vereceğim. Beruby'nin GittiGidiyor ile %3 para iadesi anlaşması var. (cep telefonu ve elektronik ürünlerde biraz daha düşük bu oran 2%-2,5% gibi) Mağazaların komisyon oranları vs.. üstteki resimlerde anlattığım şekilde detaylı olarak yazmakta.

     Bu para iadelerini alabilmek için Beruby üzerinden alışveriş yapacağınız siteye ulaşmanız gerekiyor. Beruby'e giriş yapın alışveriş yapacağınız mağazayı oradan bulun. Üstteki resimlerde gösterdiğim gibi mavi renk olan "Siteye Git" butonuna tıklayın. Kontrol penceresi açılacak orada yine "Siteye Git" butonuna tıklayın ve alışveriş yapacağınız site açılsın sonrada normal şekilde alışverişinizi yapın. Bir kaç gün sonra yaptığınız alışveriş ve kazandığınız komisyon miktarı Beruby bakiyenizde onay bekler şekilde görünmüş olacak.

     Yalnız kötü bir durum varki bu bakiyeler epey uzun süre sonra onaylanıyor. Bazen 2-3 ayı bulabiliyor. Çünkü alışverişin akıbetini kontrol edip onaylıyorlar. Yani aldığınız ürünü iade ederseniz kazandığınız komisyon onaylanmıyor.

     Onaylanan bakiyeniz 1 TL'yi aştığı anda PayPal'a ödeme talep edebiliyorsunuz fakat 10 TL altında ödeme talep ettiğinizde fazladan kesinti alıyorlar o yüzden ödemenizi 10 TL'nin üzerine çıktığında talep edin böylece PayPal komisyonu dışında hiç bir kesinti ödememiş olursunuz. (Ödeme talep etmeden önce Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurun, oraya PayPal adresinizi de yazmayı unutmayın)

     Davet Et sayfasındaki linkleri, bannerleri kullanarak Beruby'e üye yaptığınız arkadaşlarınızın yaptığı alışverişlerden de ufak komisyonlar kazanabiliyorsunuz. Yani bir nevi kendi ağınızı oluşturup kazancınızı katlayabilirsiniz.

     Biz alışveriş yaparken Beruby'nin kârı ne oluyor ? neden bize ödeme yapıyor diyenler olabilir. CashBack siteleri hem anlaşmalı oldukları online alışveriş sitelerine müşteri gönderiyor hem de yapılan alışverişleri bir nevi pazar araştırması olarak değerlendiriyorlar. Bunun karşılığında da bize belli oranlarda komisyonlar ödüyorlar.

     Aklınıza kötü bir şey gelmesin güvenlik bakımından bir zafiyet içermiyor. Yani siteye Beruby üzerinden eriştiniz diye kredi kartı numaranızı, özel bilgilerinizi göremiyorlar. Sadece yaptığınız alışverişin tutarını ve bu alışverişin başarılı olup olmadığını teyit ettiriyorlar. CashBack sistemi tüm Dünya'da yaygın olarak kullanılıyor o yüzden endişeye gerek yok. Güvenli ve kazançlı bir sistem. Hem alışveriş yapıyorsunuz hem de ekstradan para kazanıyorsunuz daha ne olsun.

     Komisyonların onaylanması uzun sürsede, ödeme talep ettiğinizde paranız en fazla 5-6 gün içinde PayPal hesabınıza gönderiliyor. Aldığım ödemenin kanıtını da sayfanın en altında paylaşıyorum. Eğer sık sık internetten alışveriş yapan biriyseniz CashBack kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle LED TV, Mobilya, Elektronik gibi pahalı ürünler satın aldığınızda hiç de azınsanmayacak miktarda para iadesi alabiliyorsunuz.

Bu makalemizde Beruby'yi tanımaya çalıştık, ilerki zamanlarda diğer CashBack sitelerini de tanıtmaya gayret edeğim. Ayrıca indirim kuponları sunan fırsat sitelerini de bu kategoriye yakın gördüğüm için CashBack kategorisi altında tanıtabilirim.

Bol kazançlı ve sağlıklı günler...



5 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gokhan akilli makalelerin yorum bölümüne reklam, referans linki yazmak yasaktır. Yorumlarınız kaldırıldı.

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!