15 Ağustos 2013 Perşembe

Toluna [Anket Sitesi]


     İlk anket sitesi incelememize Toluna ile başlayacağız. Türkçe dil desteği sunan anket siteleri bir elin parmağını geçmeyecek kadar az. Bunlardan en eski olanlarından bir tanesi ise Toluna.


     Toluna Türkiye'ye ait değil uluslararası bir site. Merkezi Amerika'da bir çok ülkeye ait dil desteği mevcut. Yazımızın devamında Toluna'da neler yapabiliriz kısa kısa değineceğim.


     Henüz üye değilseniz http://tr.toluna.com adresinden kayıt olabilirsiniz. Yukarıda gördüğünüz kısa kayıt ekranının ardından hesabınızı aktive ettiğinizde sizden daha detaylı bir profil bilgisi doldurmanızı isteyecektir. Profil bilgilerinizi ne kadar tutarlı ve dolu tutarsanız size gönderilecek anket sayısı da bir o kadar fazla olacaktır. Anketlere profilinizde yazan bilgilerle uyuşan cevaplar veriniz, sallama cevaplar vermeniz doldurduğunuz anketlerin onaylanmamasına sebep olabilir. Anketler hemen onaylanmıyor, cevaplarınız incelendikten sonra puanlarınız sisteme işleniyor.


     Anketler ve sponsor içerikli mini anketler size puan kazandırıyor bu puanlar ile "Ödül Butiği"nden PayPal yoluyla puanlarınızı paraya çevirebilir, çeşitli ürünleri satın alabilir veya sitedeki çekilişlere katılmak için puanlarınızı bilete çevirebilirsiniz. Yalnız uluslararası bir site olduğu için çekilişlerde ödül kazanma şansınız oldukça düşük. En mantıklısı puanlarınızı PayPal'a nakit olarak istemek.

     PayPal'a talep ettiğiniz para yaklaşık 20-30 gün sonra gönderiliyor yani anında bir ödeme söz konusu değil. 40000 puana ulaştığınızda PayPal'a ödeme talep edebiliyorsunuz. Benim aldığım ilk ödemenin dekontunu aşağıda görebilirsiniz. Yaklaşık 20 TL'ye tekabül eden 12,95$ gönderdi bana Toluna. Aslında o kadar uğraşa ve ankete rağmen az kazandırıyor fakat ödemeleri aksatmadığı için Toluna'yı es geçmek olmaz, o yüzden tanıtımına yer veriyoruz. Anket doldurmayı seviyorsanız üye olup anket göndermelerini bekleyebilirsiniz.

     Sitede bize gönderilen puanlı anketler dışında birkaç aktivite daha var. Bunlara kısaca değinecek olursak;

  • Mini Anketler : Mini anketler Toluna üyeleri arasında etkileşim ve fikir alışverişi yapabilecekleri bir özellik. Sizde Mini Anket oluşturup diğer üyelerden fikir alabiliyorsunuz. Örneğin ; Birkaç telefon modeli yazıp bu telefonlardan hangisini satın alayım diye bir anket oluşturup anket sonuçlarını takip edebilirsiniz. Mini Anketler size veya diğer üyelere puan kazandırmaz.
  • Konu Oluşturma : Forum benzeri bir uygulamadır. Bir konu oluşturup diğer üyelerin bu konu hakkındaki fikirlerini almanıza olanak sağlar. Size veya diğer üyelere puan kazandırmaz.
  • Sponsorlu İçerik : Tıpkı mini anketler tarzı bir yapıya sahip olmasına karşın cevapladığınız bu mini anketler size ufakta olsa puan kazandırıyor. Puan hemen hesabınıza işleniyor o yüzden ara sıra Sponsorlu İçerik menüsünü kontrol etmenizde fayda var.

     Toluna Iphone ve Android cihazlarınız için uygulamada üretmiş. Fakat gözlemlediğim kadarıyla uzun anketler bu uygulamalara düşmüyor, sadece normal bilgisayardan cevaplanabiliyor. Anket geldiği zaman mail adresinizden haberdar ediliyorsunuz zaten.

     İleriki günlerde diğer anket doldurarak kazanç sitelerini tanıtmaya devam edeceğiz hepinize bol kazançlar diliyorum ve en son tabiki Toluna ödeme kanıtımızı da paylaşıyorum. :)






3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!