31 Mayıs 2016 Salı

DİKKAT ! PAYPAL Artık Türkiye'de Yok

paypal kapandı

     Değerli takipçiler. Sıcağı sıcağına bir haberi size duyurmak istiyorum. Ne yazık ki bugün internetten kazanç sağlayanların ve freelancer iş yapanlar için kara bir gün. Türkiye'de bu işleri yapanlar için alternatifi bulunmayan PayPal ödeme istemcisi artık Türkiye'de faaliyetlerini durdurduğunu ana sayfasından duyurdu.

     Bundan 1-2 ay önce PayPal Nakit Kart hizmeti iptal edilmişti. Aslında bir sorun olduğu o zamandan belliydi ama PayPal'ın üyeler arası para transferini durduracağına hiç ihtimal vermiyorduk. BDDK ile yaşanan lisans sorunu aşılmazsa maalesef bu durum kalıcı bir hal alacak.

     Detayları aşağıdaki görselde görebilirsiniz fakat altını çizerek hatırlatayım son gün 6 Haziran 2016. Yani 6 Haziran'a kadar PTC ve Anket vs.. sitelerdeki paranızı PayPal hesabınıza çekmeye çalışın, yoksa bu mümkün olmayacak. Sonrasında ise bakiyenizdeki parayı banka hesabınıza aktarmada herhangi bir kısıtlama yok.

     Üzülerek belirtiyorum ki PayPal olmadığı zaman bloğumuzdaki bir çok kazanç yöntemi işe yaramayacak, Buna NeoBux, Clixsense'de dahil. Alternatif olarak paranızı Payza'ya da çekebilirsiniz fakat Payza şu an için yüksek komisyon oranları nedeniyle Türkiye'de ikamet eden kullanıcılar için cazip değil. (En azından küçük meblağlar için.)

     Yakında Bitcoin, Payza vs.. alternatif ödeme istemcileri ile ödeme yapan siteler hakkında bilgi vermeye gayret edeceğiz fakat temennimiz odur ki PayPal ile BDDK arasındaki sorun çözülsün ve PayPal yeniden Türkiye'de faaliyete başlasın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!